JET JGA-255 OP Nat Akustična gitara

  • Raspoloživost: Na lageru
  • Prodavac: JET ACOUSTIC
  • Tip: JGA255OP


  • 18.948 RSD

  • Bez PDV: 15.531 RSD

Raspoloživost: Na lageru

JET JGA-255 OP je akustična gitara Grand Auditorium oblika s cutaway izrezom. Prednja ploča izrađena je od cedra, s modernim, ultratankim premazom s otvorenim porama (open pore), koji je postao pravi trend među proizvođačima gitara. Prednja ploča s takvim premazom postaje lagana i osjetljiva, što je vrlo popularno kod gitarista.

JET gitare proizvode se u tvornicama širom svijeta. Većina ih se proizvodi u tvornici koja se nalazi u Indoneziji, koristeći najnovije tehnologije i ispunjavajući sve međunarodne standarde kvalitete. 

Instrumenti s otvorenim porama (open pore završnom obradom) imaju lijep, osjetljiv i otvoren zvuk, vrlo su ugodni na dodir i iznimno svirljivi. Isti učinak naglašen je rezom drva prednje ploče koji otkriva izvornu strukturu drvenih vlakana. Kada je riječ o dizajnu JET akustičnih gitara, posebno je vrijedno obratiti pažnju na Merbau hvataljku vrata.

Drvo Merbau pokazalo se mnogo jačim od ostalih materijala, a njegova specifična težina doprinosi kvaliteti zvuka. Zbog svojih karakteristika, ovo se drvo koristi u građevinarstvu, brodogradnji i izradi tradicionalnih instrumenata. Na Fidžiju i mnogim drugim zemljama jugoistočne Azije ovo se drvo smatra svetim. 

Boja: Natural
Prednja ploča: Kedar
Stranice: Mahagoni
Zadnja ploča: Mahagoni
Oblik tela: Grand Auditorium
Finiš: Mat
Vrat: Mahagoni
Broj pragova: 20
Širina nut-a: 43 mm
Skala: 650 mm
Cutaway: Da
Mašinice: Chrome-plated tuners
Specifikacije: 3-band equalizer
Specifications II: Built-in tuner
Specifications III: Production: Indonesia
Karakteristike: Finish: Openpore
Features II: Fretboard: Merbau

Item No.: JGA255OP

Napišite recenziju

Napomena: HTML nije preveden!
    Loše           Dobro
Captcha
#}